Na het beëindigen van haar festivals afgelopen zomer, houdt ook stichting Festivalplatform Zwolle Unlimited binnenkort op te bestaan. We willen je laten weten dat sommige van haar evenementen blijven bestaan omdat ze gefinancierd worden door andere partners dan de gemeente. Die evenementen worden onder de hoede gebracht van de organisators van Productiehuis De Verhalenboot.

Het betekent dat Productiehuis De Verhalenboot ook het contact gaat overnemen met het publiek van stichting Festivalplatform Zwolle Unlimited, met jou dus! De nieuwsbrief en de sociale mediakanalen worden aan ons overgedragen, zodat wij jou; liefhebber van verhalen, muziek, circustheater en festivals, op de hoogte kunnen blijven houden van het moois in de wereld. We hopen op jouw support!

Hoe zat het ook alweer?

In september trok stichting Zwolle Unlimited de stekker uit haar festivals wegens het gewijzigde gemeentelijke subsidiebeleid, waarin onvoldoende rekening bleek te zijn gehouden met de jaarlijkse bijdragen aan Festivalplatform Zwolle Unlimited. Tot schrik en verdriet van velen was niet genoeg steun meer vanuit de gemeente Zwolle voor haar gratis toegankelijke, of zeer laagdrempelige, culturele evenementen in de binnenstad van Zwolle.

Hoe gaat het nu verder?

Productiehuis De Verhalenboot was al de vaste organisatiepartner van Zwolle Unlimited. We vinden het daarom extra fijn dat wij op deze manier betrokken kunnen blijven en we het publiek niet in de kou hoeven laten staan! Productiehuis De Verhalenboot blijft jou vanaf nu op de hoogte houden van nieuws over toffe evenementen en andere culturele activiteiten in Zwolle. Hieronder lees je wat er de komende maanden op de planning staat.

Makersfestival

We zijn momenteel druk bezig met het scholengedeelte van het Makersfestival Zwolle. Productiehuis De Verhalenboot verzorgt daar de artistieke leiding van. Een supertof event, waarin techniek, kunst en cultuur elkaar vinden, en waarbij vele technische bedrijven en scholen samen faciliterend en financieel dragend zijn.

Festival Nemia

Ook verzorgen we komend seizoen weer Festival Nemia, een festival door en voor kinderen. Dit is een cultuureducatieproject in samenwerking met Onderwijsroute &Jij, onderdeel van Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio. Dit festival was er al, en kan op kleine schaal doorgaan met steun van OOZ. Yay!

Audiotours in Zwolle en regio

Ook de audiotours blijven bestaan. Deze historische en verhalende routes werden gemaakt met uiteenlopende samenwerkingspartners. Met deze audiotours willen we mensen weer verbinden met hun leefomgeving en geschiedenis. Een perfecte evenementoptie in alle jaargetijden!

Ik TOON op de stoep

Dit sympathieke evenement, waarbij we kunst en cultuur tot op jouw stoep brengen, kan doorgaan dankzij ondersteuning van Stadkamer. Drie trekkers met platte wagens vol artiesten en strobalen vormen de vrolijke, muzikale karavaan die een lach op je gezicht brengt.

Vintage & Fun

Een nieuwe loot aan de stam, op de zaterdagavond tijdens Festival Nemia. Een avond vintage genieten in de zomerzon; van muziek uit de jaren dertig-vijftig van de vorige eeuw; toen de liefde nog per brief werd verklaard en vriendschap live werd beleefd. Dansen onder de kastanjeboom naast de oude stadsmuur; mannen vers van de barbier en in driedelig; vrouwen in hun mooiste jurk. Samen toasten, luisteren en ouderwets genieten.