Het is fantastisch, ontroerend én spannend om te ontdekken hoe bepalend onderwijsprofessionals zijn voor de ontwikkeling van het kind. Productiehuis De Verhalenboot verzorgde het schrijfwerk voor een bijzonder koffietafelboek over onderwijsinnovatie in opdracht van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ).

In WIJS: de sociale winst en waarde van ons onderwijs, worden leerlingen op hun mooist, krachtigst en kwetsbaarst afgebeeld in foto en tekst en vertellen onderwijsprofessionals van alle OOZ-scholen over de sociale winst en waarde van hun aanpak. Dinsdag 16 april zag WIJS officieel het levenslicht.

Kinderen zijn op hun ‘wijst’ als ze gelukkig zijn en vol vertrouwen kunnen kijken naar de wereld om hen heen; als ze flexibel en creatief kunnen meebewegen met wat het leven en de maatschappij van hen vragen.

Het afgelopen halfjaar werkte Kitty Peetoom samen met vele collega’s van OOZ, fotograaf Paul Bink en vormgevers Martijn van Goor en Thom Koops aan WIJS. De portretreeks is gemaakt ter inspiratie en uitdaging voor ieder die een taak en verantwoordelijkheid voelt om kinderen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Het is een ode aan de kracht van onderwijs. ‘Wijs’ is een doorgeefboek; er is maar een beperkt aantal van gedrukt, dus wellicht kom je het ergens tegen. Voel je vrij het een poosje bij je te dragen en dan weer door te geven.