Logo_Vertelacademie_290x96.jpg

Workshop Bijbelverhalen vertellen

1 zaterdag - datum ntb
Peterine Kooijmans| 10.00-17.00 uur| €.135,00 | Info en aanmelden 

Peterine Kooijmans2 web.jpg

Je wilt graag Bijbelverhalen op levendige wijze kunnen vertellen. Omdat je ervoor gevraagd bent, omdat het bij je werk hoort of gewoon uit interesse. Maar waar begin je? Je herinnert je vaag de verhalen uit je jeugd. Jonas in de walvis, Daniel in de leeuwenkuil, Jezus die over het water loopt, Adam en Eva. Verhalen waar je als kind ademloos naar kon luisteren, maar waarvan je je nu afvraagt, waar gaat dit over en kan ik dit zo nog wel vertellen?
Het kan ook zo zijn dat je nog nooit in aanraking bent geweest met verhalen uit de Bijbel. Hoe pak je het vertellen ervan dan eigenlijk aan? Of je bent juist heel vertrouwd met Bijbelverhalen. Het is misschien wel dagelijkse kost.

 

Of nu het eerste of het laatste het geval is, Bijbelverhalen zijn fantastische verhalen om te vertellen. Eenvoudig is het niet: de teksten zijn niet makkelijk te doorgronden. Bovendien zijn er veel meningen, ideeën en interpretaties.

 

In deze workshop leer je hoe je het kunt aanpakken, ongeacht je achtergrond.

 

Peterine Kooijmans is verhalenverteller van veel verschillende soorten verhalen, maar ze heeft een grote liefde opgevat voor het vertellen van Bijbelverhalen, die toch behoren tot ons culturele erfgoed. Ze maakt eigen voorstellingen en treedt op in opdracht. 


HANDIG VOOR NIEUWE VERTELLERS