ZWOLLE – Een echte spookfilm maken. Wie wil dat nou niet? Twee jonge Zwollenaren, Boris en Amber, hadden een tof idee en benaderden creatieve jongerenwerkplaats Netwerk DOEN, een project van Productiehuis De Verhalenboot. Samen met het jongerenproductieteam van Netwerk Doen gingen ze aan de slag. De productie van hun spookfilm is in volle gang!

Boris en Amber, buurkinderen uit Zwolle-Zuid, hebben wel vaker goede ideeën. Ze bouwden samen met Productiehuis De Verhalenboot en Festivalplatform Zwolle Unlimited al eens een spookhuis in de voormalige Bierton in Zwolle-Zuid, waar veel mensen kwamen griezelen in een spannende en muzikale spooktocht. Maar nu wilden ze het nog een tandje gekker maken. “Kunnen we ook een spookfilm opnemen?”, vroegen ze Netwerk DOEN. Nou ja, waarom eigenlijk niet?

Script en spel

Samen met Boris en Amber ging het jongeren-productieteam aan de slag met script en spel. Twee studenten van de opleiding Acteur van Deltion schreven samen met Boris en Amber het verhaal en maakten er een script van. Ook verzorgden zij de spelbegeleiding. Boris en Amber spelen zelf de hoofdrollen. De film gaat heten: Dromenvormers. Waarom krijgen Emma en Dave beide dezelfde nachtmerrie na een opdracht bij Nederlands over dromen? Wie is het mythische wezen Umbria? En waarom doet hun docent Nederlands zo raar? Het wordt een film over moed, spiegels en echte vriendschap.

Marketing en vormgeving

De studenten van de opleidingen International Creative Business Development, ruimtelijke vormgeving en mediavormgeving van Cibap verzorgen de marketing, de pr-materialen, de decorbouw en het filmen en monteren zelf. Ook werden spannende locaties gezocht (en gevonden), waar de film kan worden opgenomen. Waar dat precies is, dat blijft nog even een geheim.

Netwerk DOEN is een proef

Netwerk Doen is een proef met een buitenschoolse, creatieve jongerenwerkplaats. Het concept is bedacht door Productiehuis De Verhalenboot en ook de uitvoering van de proef wordt gedaan door deze organisatie, in hun studio en werkplaats aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Daarbij ontving Productiehuis De Verhalenboot financiële ondersteuning van Stadkamer.

In spookdecor tijdens Nemia

Tijdens Kinderfestival Nemia op 25 en 26 mei in Zwolle kunnen festivalbezoekers rondlopen in één van de enge scènes uit Dromenvormers. Daar kunnen ze zich dan laten fotograferen en filmen. O jee, durf jij dat wel? Kom naar Nemia om het mee te maken. De première van Dromenvormers wordt later aangekondigd op de kanalen van Productiehuis De Verhalenboot.