logo2019_schrijversvakschool_groningen.jpg

 

 

SCENARIO I 

10 woensdagavonden

startdatum nog onbekend | €.480,00 | Informatie over inschrijven

Een scenario met literaire kwaliteiten dat ook dient als handleiding voor o.a. regisseur, producent en acteurs stelt naast inhoudelijke, hoge ambachtelijke eisen.

Niveau 1: Filmidee, synopsis, scènes, personages en dialoog, genre, premisse, story en plot, narratieve structuren; de theorie wordt geïllustreerd met filmfragmenten. Maar vooral schrijf je scènes binnen de wetten van film en scenario. Je leert filmisch te denken en vertalingen te vinden voor die zaken die voor film al snel te uitgebreid zijn.

Houd bij het deelnemen aan dit schrijftraject rekening met een huiswerklast van circa een dagdeel per les. Er wordt van je verwacht dat je op de gegeven deadlines je werk en feedback op je mede-studenten inlevert. 

 

Toegangsvoorwaarden
Schrijftraining A en B vormen de entree naar alle schrijfblokken op niveau I, tenzij je werk kunt overleggen waaruit blijkt dat je voldoende schrijfervaring hebt om direct in dit blok te starten. Altijd dien je voor aanmelding voor een blok op niveau I of hoger werk mee te sturen, zie hieronder. 
Werk meesturen
Voor aanmelding bij vakken op niveau 1 en hoger stuur je maximaal 10 pagina's eigen werk mee, bij voorkeur in twee genres, een korte motivatie en een beschrijving van wat je verwacht te leren. Werk van aspirant-studenten wordt beoordeeld op ideeënrijkdom en op stijl. 
Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de school. 

Volg de Kennismakingsles

 


HANDIG VOOR NIEUWE VERTELLERS