Logo_Schrijversvakschool_klein.jpg

 

 

NON-FICTIE I
10 dinsdagavonden 
Start nog onbekend|  €.480,00 | Geef je interesse aan

 

Verhalen leren schrijven die lezen als een roman, zonder dat er een woord aan verzonnen is? In het schrijftraject verhalende non-fictie leer je de werkelijkheid beschrijven met literaire technieken. De opleiding is bedoeld voor cursisten die aan de slag willen met een verhaal dat is gebaseerd op de werkelijkheid, bijvoorbeeld een familieverhaal, een (auto)biografie of een bedrijfsgeschiedenis.

De werkelijkheid is vaak verrassender dan fictie. Maar hoe trek je de lezer het verhaal in, hoe schrijf je scenes, hoe bouw je een spanningsboog op, welk perspectief kies je? Diverse schrijf-, interview- en onderzoekstechnieken komen aan bod. Je maakt kennis met verschillende journalistieke genres (nieuws, interview, opinie, column, interview, reportage).

 

Tijdens het semester leer je vooral door te doen. Je werkt aan praktijkopdrachten zoals een reportage, interview of biografische schets en aan een eindopdracht.

 

Docenten: Friso Schotanus en Joep Boerboom.
Voorlichtingsavond

Houd bij het deelnemen aan dit schrijftraject rekening met een huiswerklast van circa een dagdeel per les. Er wordt van je verwacht dat je op de gegeven deadlines je werk en feedback op je mede-studenten inlevert. 

 

Lesdata
Nog onbekend.


HANDIG VOOR NIEUWE VERTELLERS