Festival Nemia

Kinderfestival vol muziek, theatervoorstellingen, smullen, kinderactiviteiten en gezelligheid, dat geheel door jongeren wordt georganiseerd en uitgevoerd.

Eerstvolgende editie: mei 2025. Houd onze kanalen in de gaten voor updates!

Alles door jongeren gemaakt, bedacht en uitgevoerd

Festival Nemia wordt bedacht en gemaakt door derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &jij. Zij zijn verantwoordelijk voor opbouw, uitvoering en afbouw van het evenement, de kassa, de marketing en de hele organisatie vooraf. De gehele artistieke programmering wordt eveneens gevuld door jonge artiesten; van de concerten tot de theatervoorstellingen.

Anders leren door een festival te organiseren

Met Festival Nemia werken Onderwijsroute &jij en Productiehuis De Verhalenboot aan andere en vernieuwende vormen van onderwijs. Want wat leer je veel, en op een leuke manier, als je een heel festival moet organiseren! De leerlingen krijgen daarbij ondersteuning van het begeleidingsteam van Productiehuis De Verhalenboot, dat deels bestaat uit studenten eventmanagement, vormgeving en design en theater van Windesheim, Cibap en Deltion; jongeren die zelf ook weer aan het leren zijn. Dit geïntegreerde onderwijsconcept geeft alle deelnemende jongeren de gelegenheid, op speelse wijze te groeien op vele vlakken.