Festival Nemia is een uniek onderwijsproject waarbij het organiseren van een kinderfestival de opdracht is van leerlingen van Onderwijsroute &jij. Met Festival Nemia willen Onderwijsroute &jij en Productiehuis De Verhalenboot werken aan vernieuwende vormen van onderwijs.

Wat leer je veel, en op een leuke manier, als je een heel festival moet organiseren! Zelfvertrouwen, eigenheid, organisatievermogen, plannen, samenwerken, nieuwe dingen creëren; alles komt voorbij tijdens de wekelijkse voorbereidingen. De leerlingen van &jij doen alle voorbereidingen voor Nemia in de werkplaats van Productiehuis De Verhalenboot, die de organisatie en artistieke leiding verzorgt. De leerlingen van &jij krijgen daarbij extra ondersteuning van studenten eventmanagement, vormgeving en design van Cibap, Deltion en Windesheim, die zelf ook weer aan het leren zijn.

Wat is Festival Nemia

Festival Nemia is een kinderfestival vol theater, muziek, allerlei sportieve en culturele activiteiten en gezelligheid, op het veld aan de oude stadsmuur bij Productiehuis De Verhalenboot. Dit festival is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders.

Programmering

Maandenlang werken de derdeklassers van &jij aan de programmering, organisatie, PR en vormgeving en publieksbegeleiding. Ze bedenken alle activiteiten en die gaan ze ook uitvoeren tijdens het evenement. Bekijk de programmering en koop je tickets hier!