Vijftien jongeren van het Vertellersgilde van Productiehuis De Verhalenboot sluiten woensdag 10 juli hun verteljaar af met een optreden tijdens het Abby D. Kinderwijkfeest in de Aa-landen. Van 14.30 uur tot 17.30 uur kunnen kinderen komen luisteren in de speeltuin aan de Merwedelaan in de Zwolse wijk Aa-landen. De toegang is gratis. 

De vijftien leerlingen van de scholen aan de Lassus Campus van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio die dit jaar zijn ingestroomd in het gilde, hebben in korte tijd de kneepjes van het vertelvak geleerd. Zij vertellen verhalen uit alle hoeken van de wereld; spannende, griezelige en ontroerende vertellingen. Dit schooljaar hebben zij al opgetreden tijdens IK TOON op de stoep, Kinderfestival Nemia, 100 jaar Jenaplanonderwijs en de Midwinterspooktocht. Tijdens het Kinderwijkfeest kunnen kinderen uit deze wijk ook genieten van deze verhalen. Behalve de vertellers, zijn er nog veel meer kinderactiviteiten op dit Kinderwijkfeest. Alles is gericht op muziek, dans, beeldend, taal en sport. Denk aan streetdance, streetbeats, silent disco, rap, fotoexpositie, graffiti, schilderen en tekenen, creatief met wol, de boekfiets, verhalenvertellers en doorlopende sportactiviteiten.  

De meeste jonge vertellers willen ook volgend schooljaar verbonden blijven aan het Vertellersgilde van Productiehuis De Verhalenboot. Het gilde is een praktijkopleidingsplek voor jonge verhalenvertellers vanaf 12 jaar, volgens het gildeprincipe van meester-gezel-leerling. Door jaarrond speelplekken aan te bieden wordt heel concreet en snel gewerkt aan vergroting van de storytelling skills van de jonge vertellers. Als ze willen, kunnen ze doorstromen naar een professionele toekomst als verteller. Het Vertellersgilde onderhoudt een nauwe samenwerking met de scholen van de Lassus Campus voor de aanwas en opleiding van nieuwe jonge vertellers.  

Het Abby D. Kinderwijkfeest wordt georganiseerd door Stadkamer, Jolan van de Waeter, Productiehuis De Verhalenboot, Travers en Sportservice Zwolle. Met ondersteuning van Grandesco, Movation, Kunsteducatie Nederland en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.