IK TOON op de stoep

Met een trekker, platte wagen en strobalen reizen amateurartiesten alle wijken van Zwolle door en laten hun kunsten zien en horen bij jou in de wijk! Met de strobalen wordt een tribune gebouwd en de wagen wordt dan het podium. Zo simpel kan het zijn! De optredens zijn gratis, want kunst is van iedereen! IK TOON op de stoep wordt jaarlijks gehouden rond eind mei, begin juni. De editie van 2024 is geweest. Zodra de nieuwe datum bekend is, wordt die hier bekendgemaakt.

Waarom IK TOON op de stoep?

Met IK TOON op de stoep willen Stadkamer en Productiehuis De Verhalenboot amateurkunstenaars speelplekken bieden en tegelijkertijd een brede, diverse publieksgroep bereiken met kunst en cultuur. Zelf kunst maken is van grote waarde voor de persoonlijke ontwikkeling, het zelfvertrouwen en zélfs de gezondheid van jongeren en volwassenen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Door bovendien de kunst letterlijk op de stoep van de Zwollenaren te bezorgen, breken we letterlijk alle drempels weg naar het ervaren en beleven van kunst. Leuk als je komt!

Meedoen aan IK TOON op de stoep

Wil je een leuke, enthousiaste of swingende act aan de inwoners van Zwolle laten zien en horen? Als de aanmeldlink weer actief wordt, kun je je via deze webpagina aanmelden als artiest voor IK TOON op de stoep. Je moet op de ochtend of middag van de zaterdag of zondag van het evenement beschikbaar zijn voor twee optredens van maximaal 15 minuten. De optredens moeten akoestisch zijn, dus zonder versterking uitgevoerd kunnen worden. Aanmeldlink nog niet actief.