In juni/juli 2022 in Zwolle

FESTIVAL HET TUSSENLAND 
 

Een festival vol theatrale en muzikale verhalen. Aan de historische kade van de Thorbeckegracht, voor de deur van Productiehuis De Verhalenboot. Festival Het Tussenland maakt deel uit van Zwolle Unlimited. 

foto tussenland kl.jpg 

Een festival dat wortelt in cultural heritage in de breedste zin van het woord, dat terugvoert op de ‘roots’ van de kunsten, in de vorm van storytelling en dichtkunst, muziek en circus- en danstheater. In een hybride vorm van offline en online; met live performances, livestreams en audiotours. Aan de oude stadsmuur langs de wondermooie Thorbeckegracht in Zwolle.
Tussenland wil culturele verbondenheid creëren van mensen, met elkaar en met de plaats waar ze leven. Luister naar iemands verhaal en leer hem kennen, begrijpen, verstaan. Festival Het Tussenland heeft de Regio Zwolle als werkgebied. Regio Zwolle is als de ‘nek van Nederland’, het tussenland tussen kop en romp, als je op een landkaart kijkt. Het omvat heel Overijssel, een deel van Drenthe, een deel van Gelderland en een deel van Flevoland. Dit jaar twee, vanaf volgend jaar vier weekenden. Kies je kaartje en bezoek een vast, Corona-proof, anderhalfuursprogramma waarin je wordt ondergedompeld in verhalen, poëzie, circus/danstheater en rootsmuziek. 

www.festivaltussenland.nl

Logo tussenland 300x300.png

Productiehuis De Verhalenboot/Top of the Hill voert de artistieke en zakelijke directie van Festival Het Tussenland, kinderfestival Nemia neemt je mee... en het Wereldberoemde Verhalenfestival. Ook is Productiehuis De Verhalenboot/Top of the Hill concepteigenaar en artistiek leider van cultuureducatiefestival Woest.

wbvf.jpg

Op historische pleinen en in bijzondere kelders, winkels en schepen. Veelal nieuw gemaakte performances door jonge makers. Zij geven hun interpretatie op wereldberoemde verhalen: in dans, theater, storytelling, muziek en visual art. info: www.wbvf.nl