logo ZU.png
Het volgende festival is een 'extended' Pinkstereditie: 
VIER DAGEN FEEST, op: 2, 3, 4, 5  juni 2017. Reserveer alvast je B&B!

 

Impressie: programmaboekje afgelopen editie 2016 

Aftermovie 2016

 

Festival vol kleine kunsten en grote genietingen 
Verhalenvertellen, straattheater, literatuur, boekenmarkt, rootsmuziek, slow food


Smulerf2 web.jpg

Internationale verhalenvertellers en straattheaterartiesten, slow food, een boekenmarkt en rootsmuziek. De historische pleinen en grachten in de binnenstad van Zwolle vormen van 2 tot en met 5 juni (altijd het eerste weekeinde van juni) het decor voor Festival Zwolle Unlimited, een festival vol kleine kunsten en grote genietingen. Een perfecte aanleiding voor een meerdaags bezoek aan deze parel van het Oosten. In 2017 valt Zwolle Unlimited in het Pinksterweekeinde, wat betekent dat we ook op pinkstermaandag een programma zullen hebben! 

Zwolle Unlimited is een clusterfestival van Waterval Internationaal Vertelfestival, straattheaterfestival Kunsten op Straat en de Zwolse Boekenmarkt. De authentieke Thorbeckegracht stroomt langs de festivalterreinen en is voor bezoekers de perfecte plek voor een ontroerend verhaal, opzwepende muziek tegen een ondergaande zon of een rustig moment in het gras aan het water. Er slingert een lint van boekenkramen en kramen vol vinyl langs de grachten en op het terras van het Smul-erf zijn ambachtelijk bereide gerechten verkrijgbaar. De voorstellingen zijn allen kleinschalig. Er zijn tientallen nomadententen voor ingevlogen en ook spelen veel voorstellingen in de open lucht op fantastische plekjes in de stad. Er wordt een strobalentheater gebouwd voor grotere voorstellingen en concerten en eveneens zijn er performances op bijzondere locaties langs het festivalterrein, zoals in De Verhalenboot, bij de Pelsertoren en in boekenkerk Waanders In de Broeren.

Waardebepaling achteraf 
Dit festival geeft haar vertrouwen aan de bezoekers en werkt met waardebepaling achteraf. Dit nieuwe economische principe wordt inmiddels zeer succesvol toegepast in Nederland en daarbuiten. Consumenten kunnen die verantwoordelijkheid heel goed aan. Luisteraars hoeven vooraf geen kaartjes te kopen, maar geven achteraf wat het hun waard is geweest, niets meer maar ook niets minder. Het is een sympathieke manier om cultuurbezoekers te laten nadenken over de waarde van het gebodene door de artiesten. Zwolle Unlimited gaat met waardebepaling achteraf terug naar de basis: als we allebei geven is er genoeg voedsel, voor de maag en voor de ziel, om van te leven.

Programma

Het festivalprogramma staat vanaf ca half april 2017 als gratis download op de website van Zwolle Unlimited en op de Facebookpagina. Er is een papieren programmaboekje verkrijgbaar tijdens het festival
www.zwolleunlimited.nl 
www.facebook.com/ZwolleUnlimited


HANDIG VOOR NIEUWE VERTELLERS