Festivalworkshops 

Jubileumlogo Vertelacademie web.jpgLogo_Schrijversvakschool_klein.jpg

1 t/m 3 juni 2018| prijzen variabel | Info op site Zwolle Unlimited

De Verhalenboot organiseert samen met Schrijversvakschool Noord-Nederland en de Vertelacademie voor Festival Zwolle Unlimited diverse festivalworkshops tijdens Festival Zwolle Unlimited van 1 juni tot en met 3 juni 2018. Wanneer de nieuwe festivalworkshops bekend zijn, vindt u die direct hieronder. Gedurende het komende jaar kunt u op De Verhalenboot diverse schrijf- en vertelopleidingen volgen. Kijk daarvoor in onze agenda

 

 

Dit waren de workshops tijdens festivaleditie 2017:

 

Schrijven introductie 

Zoals een marathonloper zonder training geen goede tijd kan lopen, moeten ook schrijvers trainen. Zet je eerste stappen op het schrijverspad! Volg deze workshop en maak kennis met speelse schrijfoefeningen om de basisprincipes van het schrijven te leren kennen, zoals het inzetten van je zintuigen, gedachten, gevoelens en associaties. Voor volwassenen.
Docent: Kitty Peetoom, docent Schrijversvakschool en directeur Verhalenboot.
Duur workshop: 60 minuten
Prijs workshop: €.8,50
Benodigdheden: blocnote, pen
Niveau: schrijfervaring niet nodig.
Datum: vrijdag 2 juni, 21.30 tot 22.30 uur.


Je podcast maken
Ben je een enthousiaste podcastluisteraar en wil je graag weten hoe je er zelf één maakt? Of heb je al een tijd een geweldig idee voor een podcast, maar weet je niet hoe je dat kunt realiseren? Zondag 4 juni leer je in drie uur hoe je je idee kunt omzetten in effectieve audio. Je podcast wordt, als je dat wilt, uitgezonden via Festival Zwolle Unlimited. Voor volwassenen.
Docent: Amanda Brouwers, hoofd PodGront, productiehuis voor innovatieve podcasts, en promovenda journalistiek aan Rijksuniversiteit Groningen.
Duur workshop: 3 uur (1 uur opzet en script, 1 uur opnamen maken, 1 uur montage).
Benodigdheden: mobiele telefoon met app om op te nemen, laptop met daarop een free download van Audacity, of Adobe Audition. Heb je geen laptop, of wil je hulp bij het downloaden van de software? Mail dan naar amanda@svsgroningen.nl
Prijs: €.17,50
Niveau: goede oren en interesse in de werking van geluid
Datum: zondag 4 juni, 13.00 tot 16.30 uur (half uur lunchpauze).

 

Een Zeer Kort Verhaal (ZKV)
Een verhaal, met alles erop en eraan, dat niet langer is dan één bladzijde. Dat wordt een Zeer Kort Verhaal genoemd (ZKV). Volg deze workshop tijdens Festival Zwolle Unlimited en maak in drie uur tijd je eigen zeer korte verhaal! Uitgangspunt is steeds je eigen ervaring, je waarneming. Je gaat het festivalterrein op voor de nodige inspiratie. Onder begeleiding ga je werken aan je tekst. Je verhaal wordt, als je dat wilt, gepubliceerd op de website van Zwolle Unlimited. Voor volwassenen.
Docent: Pauline Durlacher, directeur Schrijversvakschool Groningen en Zwolle.
Duur van de workshop: 3 uur (1 uur uitleg en vooroefeningen, 1 uur op pad, 1 uur schrijven en bijslijpen tekst).
Benodigdheden: blocnote of notitieblokje en een pen.
Niveau: enige schrijfervaring gewenst
Prijs: €.17,50
Datum: zondag 4 juni 14.15 tot 17.45 uur (half uur lunchpauze)

 

Je ‘personal story’ als basis
Proza schrijven naar aanleiding van je personal story. Een leven zit vol belevenissen die aanleiding kunnen zijn voor mooie verhalen. Volg deze workshop en leer hoe je van je eigen herinnering een verhaal maakt dat een groter publiek kan raken. Welke schrijftechnieken je kunt inzetten voor een beeldend, boeiend, zintuiglijk verhaal. Voor volwassenen.
Docent: Merel Bruning, docent aan de Schrijversvakschool.
Duur workshop: 75 minuten
Prijs workshop: €.10,50
Benodigdheden: blocnote, pen.
Niveau: Enige schrijfervaring gewenst
Datum: zaterdag 3 juni 15.00 tot 16.15 uur.

 

Storytelling Introductie

Beeldend en boeiend vertellen, hoe doe je dat? Past vertellen goed in jouw werk? Wil je verhalen vertellen toepassen in je privéleven? Of er je beroep van maken? Kom naar de Storytelling introductie en zet je eerste schreden op het vertellerspad! Over verhaalstructuur, beelden maken, associëren en presenteren. Voor volwassenen.

Docent: Raymond den Boestert, verhalenverteller en directeur Vertelacademie
Duur workshop: 60 minuten
Prijs workshop: €.8,50
Benodigdheden: jezelf
Niveau: vertelervaring niet nodig.
Datum: vrijdag 2 juni 19.30 tot 20.30 uur en zaterdag 3 juni 18.30 tot 19.30 uur
Personal storytelling
Het delen van ons leven via sociale media is van deze tijd. Maar als je er echt de tijd voor zou nemen; welk persoonlijk verhaal zou jij dan vertellen? Kleine momenten, gebeurtenissen of ontmoetingen kunnen al zo de moeite waard zijn om te vertellen en gehoord te worden door de ander die je publiek is. Volg deze workshop en leer hoe jouw verhaal ook betekenisvol kan zijn voor anderen. Voor volwassenen.
Docent: Pauline Seebregts, docent Vertelacademie en Vertelambassadeur 2017
Zij verzorgt zaterdag ook de voorstelling over eenzaamheid, Luisterend oor, kijk bij de S van Seebregts.
Duur workshop: 75 minuten
Prijs workshop: €.10,50
Benodigdheden: jezelf
Niveau: vertelervaring niet nodig
Datum: zaterdag 3 juni 20.45 tot 22.00 uur


Vertellen voor en met dementerenden
Als er nog maar weinig ingangen zijn, bieden traditioneel vertelde sprookjes troost en geborgenheid; door hun beeldspraak, eenvoudige opbouw en onbewust werkende inhoud. Volg deze workshop om meer inzicht te krijgen in de manier waarop sprookjes en verhalen werken en hoe je daarbij attributen kunt gebruiken om op speelse wijze de zintuigen te stimuleren, herinneringen op te wekken en in gesprek te komen over het leven van de senioren. Steeds met wederom verrassende resultaten! Voor volwassenen.
Bijzonderheden: de workshop wordt in eenvoudig Engels gegeven.
Docent: Tanja Mahn – Bertha, vertelster uit Duitsland. Zij is ook te zien samen met Maria Winter in de tent van de Vertelacademie zaterdagavond. Kijk bij de W van Winter.
Niveau: (enige) vertelervaring gewenst
Benodigdheden: jezelf
Prijs: €.8,50
Datum: zondag 4 juni, 13.00 tot 14.00 uur.

HANDIG VOOR NIEUWE VERTELLERS