Zwolleunlimitedlogo.png 
30 en 31 mei, 1 en 2 juni 2019

 

Verhalenvertellers, straattheaterartiesten, boekenmarkt, rootsmuziek, slow food

 

smulerf 2017web.jpg

 

Internationale verhalenvertellers en straattheaterartiesten, slow food, een boekenmarkt en rootsmuziek. De historische pleinen en grachten in de binnenstad van Zwolle vormen het eerste weekeinde van juni het decor voor Festival Zwolle Unlimited, een festival vol kleine kunsten en grote genietingen. Een perfecte aanleiding voor een meerdaags bezoek aan deze parel van het Oosten.  
 

Workshops

De Verhalenboot organiseert tijdens festival Zwolle Unlimited een workshopdriedaagse voor de liefhebbers van zelf schrijven en vertellen. Zodat je tijdens het festival niet alleen kan kijken en luisteren, maar ook zelf kan vertellen en schrijven! Link naar workshopdriedaagse

 

PROGRAMMAKRANT DOWLOAD 

Ticketverkoop via de website van Zwolle Unlimited  

 

www.facebook.com/ZwolleUnlimited

Wereldberoemde Verhalenfestival

 

editie 2019: het weekeinde voor kerst 

Spooktochtroute, Muziekroute, Kinderroute, Theaterroute Lot of toeval, en een zelf samen te stellen route uit zeventien losse voorstellingen. Op historische pleinen en in bijzondere kelders, winkels en schepen. 33 Locaties en even zoveel premières. Zwolse artiesten geven hun interpretatie op wereldberoemde verhalen in dans, theater, storytelling, muziek en visual art. info: www.wbvf.nl

 

WBVF - image.png

THEMA 2019
Bitterzoet/Bitter Sweet

 

"Want als er zoet is, zal er bitter zijn. Als er bitter is, zal het zoete zichtbaarder zijn."
"Het zoet is zoeter dan honing, wanneer het bitter is bitterder dan gal. Het bitter is bitterder dan gal, wanneer het zoet zoeter is dan honing."

 

Zwolle Unlimited 2019 verbindt zich aan het nationale jaarthema ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’, maar geeft daar haar eigen draai aan. De Gouden Eeuw (ca. 1600-1700) als hedendaags voorbeeld voor bitter en zoet in de wereld. De helden die wij kennen uit de geschiedenisboeken, de grote overwinningen, onze straatnamen; al die rijkdom en weelde. Maar al dat zoet had een keerzijde. Een keerzijde die vaak nog onderbelicht is. Zo is het vandaag de dag nog steeds in de wereld. Hoe is de macht verdeeld? Wie zijn de veranderaars? Wie krijgt bitter, wie krijgt zoet?

 

Zwolle Unlimited programmeert nationale en internationale artiesten: verhalenvertellers, straattheaterartiesten, muzikanten en spoken word-artiesten. Zij pakken de medaille en bekijken hem van beide kanten. Zij vertellen het verhaal van de wereld, dicht op de huid: bitter en zoet, zoet en bitter.

 

Zwolle Unlimited kan niet anders dan vanuit het landelijke thema ook een koppeling maken met ónze gouden eeuw in Zwolle: de Hanzetijd (ca. 1350-1650). Ook met dit subthema gaan onze artiesten aan het werk.